Våre 3 beste tips til en sommer i Lofoten

Vi i Norrøna elsker Lofoten. Det er ikke uten grunn at vi har vår egen lofoten kleslinje. Vi kjenner de aller fleste kroker og kriker av øyriket som strekker seg ut i havgapet.

Lofoten er ofte øverst på ønskelista til mange nordmenn når det gjelder ferie i eget land. Spisse fjell, små sjarmerende steder å besøke, mye god mat, og et vell av opplevelser er noe av det Lofoten har å by på.

Bestill din sommerferie med oss i Norrøna Hvitserk. 

Her er våre 3 beste tips som kanskje ikke er det første folk snakker om når man skal til Lofoten, men som vi synes er utrolig flotte opplevelser:

- Marit Vidnes, daglig leder i Norrøna Hvitserk

SKROVA

Ikke så mange tar turen ut til denne lille øya utenfor Svolvær, men hvis du tar ferjeturen ut dit kan vi love deg at det er verdt det. Høgskrova er det høyeste punktet, dette er ikke en lang tur, men utsikten fra toppen er spektakulær, derfra
kan du se hele lofotenveggen og Litlemolla som ligger nord for øya. Følg hovedveien fra vest opp til toppen og gå ned mot nord, da kommer du ned til en liten idyllisk strand hvor du kan ta deg en dukkert. I Skrova sentrum ligger det en gammel Oljetank som en gjort om til overnattingssted, her er det fullbooket lang tid i forveien, men uansett om du skal sove der eller ikke er det er verdt å merke seg det noe spesielle bygget. Mens du venter på å ta ferja tilbake fra skrova anbefaler vi å stoppe innom den lokale puben, her serverer de god lokal mat og drikke.

Midnattssoltur på Hoven

Alene ute på Gimsøy ligger Hoven, i stor kontrast til resten av Lofoten får Hoven ruve helt alene blant slettene her ute i vest. Plasseringen til dette fjellet gjør det til et av de beste stedene å se midnattssolen duppe ned i havet.

Kysttur

Hvis du har lyst på en litt rolig turdag kan kystturen fra Unstad til Eggum anbefales. Husk å stoppe innom surfecafeen på Unstad først og kjøp de fantastisk gode kanelbollene de har der, kanskje du også skal ta deg en tur i havet først. På Unstad kan du leie Norrønas våtdrakter som holder deg varm i det noe kalde vannet. Kyststien over til Eggum er en fin tur som tar 1-2 timer, husk å stoppe ved fyret og nyt utsikten. Fremme i Eggum anbefaler vi å ta en titt på kunstutstillingen før du enten går tilbake til Unstad eller får skyss tilbake.

Play Video

TIPS!

Og et fjerde ekstra-tips: Ta hele døgnet i bruk når du er i Lofoten, kanskje er været dårlig på formiddagen og bedre utover kvelden? Da er det fint å sitte inne på formiddagen eller kanskje dra på en hyggelig café i Henningsvær mens været går over og så kan du bruke kvelden på den flotte fjellturen du hadde sett deg ut å gå denne dagen. Det er jo lyst hele døgnet og det anbefaler vi at du utnytter deg av.

Bestill sommerferien din med oss!

Alle disse høydepunktene og mye mer får du oppleve på våre to turer til Lofoten i sommer:

Fottur i Lofoten: midnattsolens rike  – denne turen er for deg som elsker å gå mye i fjellet og som vil få med deg noen av de fineste fjellturene Lofoten har å by på og samtidig bo på hyggelige steder med god mat. På denne turen får du med deg mye av det beste Lofoten har å by på fra Vest til Øst. Kystturen til fra Unstad til Eggum er en av turene som er inkludert som en litt rolig dag i det innholdsrike programmet på denne turen.

Fottur i Lofoten: Til øygruppas skjulte perler  her har vi lagt fokus på å ta deg med til noen av de stedene ikke så mange får oppleve. Vi bor for eksempel i glamping lavvoer på Skrova og reiser til fantastiske Værøy og turen til Hoven som er nevnt over er også inkludert på denne turen.

Play Video

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts