Våre 6 beste tips for sommeren 2020

I år blir det vanskeligere enn ellers å legge verden for dine føtter, men vi mener Norge er verdens beste ferieland, derfor oppfordrer vi deg til å bruke sommeren til å legge Norge for dine føtter!

Vi i Norrøna Hvitserk Adventure håper at vi kan pirke innom reiselysten din med et knippe anbefalinger fra det mange av våre utenlandske besøkende omtaler som et av verdens vakreste land. Kanskje årets sommer kan bli en du aldri vil glemme.

Helgelandskysten

Lofoten har lenge tronet øverst på pallen som selve juvelen i Nordland. Vi ønsker imidlertid å slå et slag for Helgelandskysten, et område så spekket med opplevelser og særegenheter at det er umulig å ikke bli sjarmert. Hopp fra øy til øy, fra fottur på Rødøy til whiskeysmaking på Myken, fra kajakktur på Støtt Brygge til breklatring på Svartisen, fra et unikt museumsbesøk på Træna til Norges mest utilgjengelige DNT hytte, Tåkeheimen. Hvis Lofoten er Nordlands juvel, kan vi med trygghet tilegne Helgelandskysten tittelen; Nordlands utømmelige skattkiste. Her er vår turfavoritt på Helgelandskysten.

Lofoten

Det er ikke uten grunn at alle i Norge kjenner til Lofoten. Sylskarpe fjell, trange fjorder, rorbuer, fiskevær, og den stramme lukten av tørrfisk er alle assosiert med navnet. Noen av våre favoritter er Skrova, Festvågtind, Bunesstranda, Nordlandsnupen, Prestegården og Værøy, mange av disse er det nok en del som ikke kjenner til. Værøy i våre øyne et av de absolutte høydepunktene i denne øygruppen der følelsen av isolasjon og fantastiske turmuligheter går hånd i hånd. Henrik Ibsen hadde kanskje ikke denne øya i tankene da han skrev Terje Vigen, men for oss er Værøy så nærme du kommer «den ytterste nøgne ø» i Norge.
Lyst til å besøke Værøy? Se vår tur dit her. 

Sunnmøre

Fellesbetegnelsen Sunnmøre strekker seg over store landområder og innebærer velkjente landemerker som Geirangerfjorden, Trollstigen og Ålesund. Sunnmøre er imidlertid så mye mer enn dette. Tar du beina fatt i den litt mer ukjente Hjørundfjorden kan vi nesten garantere deg at du vil bli forelsket på nytt. Her skuler spisse tinder ned mot små tettsteder som ligger dandert ved vannkanten. Tar du turen innom Trandal kan du også være en av de få heldige som får testet ut Trandalhusken hvor du kan svinge deg ubekymret frem og tilbake med Hjørundfjorden som skue.
Vil du prøve husken i Trandal, se vår tur her.

Jotunheimen

 Norges største fjellkjede er en naturlig lekegrind for de fleste nordmenn. Her bugner det av muligheter for både lystne førstegangsreisende og erfarne fjellgeiter. Den historiske ruten fra Gjendesheim til Fondsbu knytter den østlige delen av fjellkjeden sammen med den vestlige. Lenger nord rager Norges to høyeste fjell, Galdhøpiggen og Glittertind over de andre, nærliggende toppene. Ved Turtagrø finner du inngangsporten til de dramatiske Hurrungane. Fra utallige reiseskildringer til folklore, Jotunheimen er uten tvil Norges ubestridte protagonist når det kommer til å både inspirere og trollbinde fjellentusiaster.
Vil du oppleve det beste Jotunheimen har å by på uten å måtte bære tungt, se vår tur med bagasjetransport her.

Våre største ikoner

Vi har mange av dem, men det er tre stykker som skiller seg ut fra mengden. Trolltunga, Preikestolen og Kjeragbolten. Alle sammen unike fjellformasjoner som tilbyr en uslåelig blanding av vill natur og spektakulær utsikt. Vi kan nesten garantere at sommeren i år vil være et av de beste årene å besøke disse på, rett og slett fordi de store turistmassene kommer til å utebli. Med tanke på at de også er i relativ nærhet til hverandre er det mulig å besøke alle tre på kun en drøy uke. Du kommer ikke til å angre, dette er norsk natur på sitt råeste!
Opplev ikonene og noen skjulte perler på en av våre turer:

Trolltunga, Preikestolen og Kjeragbolten

Bergen, Trolltunga og de vestlandske fjorder

Sognefjorden

Sognefjorden er hjem til noen av våre aller vakreste fjordarmer. Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden og Lustrafjorden snirkler seg gjennom landskapet lignende slanger på jakt etter sitt bytte. Drømmer du om å padle kajakk blant fossefall, fjell og idylliske tettsteder er Sognefjorden området du skal oppsøke. Er du interessert i å kombinere fjord og fjell er du også på rett sted. Her kan du for eksempel sykle historiske Rallarvegen fra Finse til Flåm, eller kombinere en fottur på Hardangervidda med en kajakktur fra Flåm til Gudvangen. Opplev Sognefjorden rett over havoverflaten på vår kajakktur her.

Vi i Norrøna Hvitserk Adventure er lidenskapelig opptatt av å vise tilreisende det aller beste av norsk natur. Vi har både spennende gruppeturer og vi skreddersyr turer for familier eller vennegjenger slik at du kan bake inn akkurat det du ønsker i din reise. Felles for alle turene er at vi gir gjestene våre en mulighet til å oppleve storslåtte naturopplevelser samtidig som de blir utfordret til å bevege seg utenfor sin egen komforsone. Hva venter du på? Bli med oss på tur i Norge i sommer!

7 thoughts on “Våre 6 beste tips for sommeren 2020”

  1. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions.

    Maybe you could write next articles referring to this article.
    I desire to read even more things about it! http://jumps2.me/cf43

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts