Vilt og vakkert på Sunnmøre

Bli med oss på en rundreise i et av Norges vakreste områder.

De verdenskjente høydepunktene

Fellesbetegnelsen Sunnmøre omfatter et geografisk område som strekker seg fra Ålesund i nord, til Tafjordfjella i øst, Geiranger i sør og Fosnavåg i vest. Mellom disse fire ytterpunktene finner du følgende: Verdenskjente fjordarmer som snirkler seg fra havgapet og inn i landskapet, kvasse fjell og dype daler, intime tettsteder som klamrer seg fast til enten en dalside eller en øy, og små bortgjemte perler som gir mening til utrykket «der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Det er et par steder det er vanskelig å ikke nevne når man først snakker om Sunnmøre. Geirangerfjorden, Trollstigen og Ålesund. Alle sammen velkjente attraksjoner både for oss som bor i Norge og de som kommer langveis fra. I mange år har disse stedene fungert som flaggskip for norsk turisme. Ikke uten grunn. Dette er «postkort-Norge» på sitt aller beste. 

"Du tenker kanskje at de største opplevelsene ligger bortenfor nettopp slike steder, men husk at vi i år har en unik mulighet til å oppleve disse områdene nærmest på egenhånd der både cruiseskip og de største turiststrømmene uteblir."​

- Marit Vidnes

De mindre kjente perlene

I frontlinjen på denne kategorien finner vi Hjørundfjorden, en fjord mange omtaler som landets aller vakreste. Her kan du bestige fjell som Slogen og Saksa, eller traske gjennom eventyrlige Molladalen. 

Beveger vi oss lenger øst kommer vi til en av inngangs-portene til Sunnmøre, Tafjordfjella. En tur gjennom dette fjellområdet vil ikke bare skjenke deg med nydelig natur, du vil også oppleve å gå fra svale innlandsfjell til dramatiske fjordområder. Ved Valldal, et steinkast unna Tafjord kan du padle kajakk blant storslåtte fjell og forlatte gårder.

"Det er her Sunnmøre virkelig kommer til sin rett. Sunnmøre er som klisjeen tilsier, en skattekiste for de mindre kjente, men like spektakulære opplevelsene som de mer velkjente høydepunktene tilbyr." ​

- Marit Vidnes

De unike overnattingsstedene

En reise til Sunnmøre gir deg også muligheten til å kombinere storslåtte naturopplevelser med helt unike overnattingssteder. I Hjørundfjorden har du blant annet ærverdige Hotel Union Øye, et overnattingssted som har vært i drift siden 1891. Litt lenger ut i fjorden, nærmere bestemt i Trandal finner du også Christian Gaard hvor du kan teste ut den Instagramvennlige Trandalhusken. 

Beveger vi oss retning av Ålesund kan et besøk ved Storfjord Hotell gi deg en kombinasjon av luksus og storslåtte opplevelser ulikt noe annet sted på Sunnmøre. Følger du veien mot Valldal og Åndalsnes er både Blåtind Boutique Hotel og Juvet Landskapshotell gode alternativer. Sistnevnte er en arkitektonisk perle der byggene smelter inn i naturen. Et sted som har fått sin velfortjente anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts